Οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση του νυν προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου να μην θέσει τον εαυτό του υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έφερε τις αντιρρήσεις του στην ανακοίνωση του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου του κ. Λευτέρη Αυγενάκη όμως η τελική του απόφαση είναι ανατρεπτική.

Πολλοί περίμεναν πως ο ίδιος θα έψαχνε μέχρι τελευταίας στιγμής να βρει τρόπο ώστε να «κατέβει» υποψήφιος στις πολυαναμενόμενες εκλογές της μπασκετικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Sportsroom.gr, o ίδιος αποφάσισε πως δεν θα παραμείνει στην προεδρία της ΕΟΚ και μετά τις εκλογές, που αναμένεται να γίνουν στις 6 Σεπτεμβρίου 2020. Στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ ανέφερε πως δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια σχετικά με το όριο ηλικίας, σεβόμενος τους Νόμους και τις Αρχές ακόμη και αν είναι αντισυνταγματικός.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε, προέτρεψε και ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ να μείνουν συσπειρωμένοι και ενωμένοι, να ασχοληθούν με τα τεκταινόμενα του μπάσκετ σε όλη τη χώρα, σε όλα τα σωματεία και πρώτο τους μέλημα να είναι το άθλημα καθαυτό.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: 

«…Είμαστε ενωμένοι και θα υπερασπιστούμε το σημαντικό έργο που έχει γίνει την τετραετία που ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα. Αν δεν αλλάξει οτιδήποτε στον αθλητικό νόμο εντός Αυγούστου, οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά, διότι οι ομάδες στηρίζουν και υποστηρίζουν το έργο μας και καταλαβαίνουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε…».

Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα σε σχέση με το νέο Νομοσχέδιο και τις εκλογές, καθώς ακόμη όλοι περιμένουν εναγωνίως να ολοκληρωθεί η διαδικασία από το υπουργείο. Αν αυτό δεν «περάσει» εντός Αυγούστου, τότε οι εκλογές αναμένεται να γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το 2016.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως φυσικά και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θα γυρίσει την πλάτη στο μπάσκετ.

Αντιθέτως φαίνεται πως θα λάβει μια τιμητική θέση, αυτή του επίτιμου προέδρου με υπεραυξημένα καθήκοντα, κάτι που αναμένεται να ψηφιστεί στη γενική συνέλευση και φαίνεται να αρμόζει και στον ίδιο έπειτα από την μακροχρόνια πορεία του στον προεδρικό θώκο, με τις αντίστοιχες επιτυχίες.