ΠέσιτςΟ Σβέτισλαβ Πέσιτς προπονητής της Μπαρτσελόνα, που έγινε viral το βράδυ της στέψης της Μπασκόνια για το καλαμπούρι που έκανε στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς για το τρόπαιο, δήλωσε απογοητευμένος για την ήττα, λέγοντας μετά τον τελικό:

«Αυτή η ομάδα έχει διάρκεια, έχει μέλλον, έχει χαρακτήρα, έχει ό,τι χρειάζεται, για να πάρει τίτλους. Αλλά στο μπάσκετ δεν παίζεις «πέντε εναντίον… μηδέν», αλλά εναντίον άλλων ομάδων. Χάσαμε ένα παιχνίδι, που θέλαμε να κερδίσουμε. Είμαστε απογοητευμένοι και πολλοί λυπημενοι, αλλά ξέρουμε πως έχουμε ομαδικότητα. Ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και είμαι σίγουρος πως τη νέα σεζόν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά και θα κατακτήσουμε τίτλους».

Επίσης, πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κι εμείς, αλλά σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν κάποια πράγματα, που δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Πρέπει να συγχαρούμε τον αντίπαλό μας, την Μπασκόνια, μία εκπληκτική ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ».

Όσο για τον MVP της χρονιάς στην Ισπανία, Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος βγήκε εκτός με πέντε φάουλ, με πέντε λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα, δήλωσε: «Υπάρχουν στιγμές που παίκτες αυτού του επιπέδου παίζουν με τέσσερα φάουλ και μένουν έτσι ως το τέλος του παιχνιδιού. Είναι μια απόφαση που πάντα θα δέχεται κριτική, αλλά με αυτή ζούμε. Ήταν ρίσκο που έπαιξε στο ματς. Είχε κάποια προβλήματα, δύο διαφορετικά. Δοκιμάσαμε διάφορες θεραπείες τις τελευταίες ημέρες, για να τον προετοιμάσουμε, ήθελε να παίξει, ήθελε να πάρει αυτή την πρόκληση».