ΑντετοκούνμποΣαν σήμερα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχτηκε ο MVP για τη σεζόν 2018-19 του NBA.

Ήταν 24 Ιουνίου 2019 όταν ο Άνταμ Σίλβερ πήρε στα χέρια του τον φάκελο με το όνομα του MVP για την σεζόν 2018-2019 στο NBA.

Λίγο πριν είχαν προβληθεί τα τρία βίντεο από τους Τζέιμς Χάρντεν, Πολ Τζορτζ και Γιάννη Αντετοκούνμπο που ήταν οι τρεις φιναλίστ για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, με τον κομισάριο του NBA να λέει από το βήμα.

«Το βραβείο για τον MVP του NBA για το 2019 πηγαίνει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο!»

Ακολούθησε standing ovation στην Σάντα Μόνικα όπου φιλοξενήθηκαν τα ΝΒΑ Awards για τη προηγούμενη σεζόν.

Ακολούθως, ο τρακαρισμένος Γιάννης Αντετοκούνμπο, έβγαλε έναν συγκλονιστικό λόγο!

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Ό,τι κάνω το κάνω μέσα από αυτόν. Να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου. Δεν κερδίζει μόνος του κάποιος 60 αγώνες. Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο. Να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες που με πίστεψαν. Ήμουν 18 χρονών από την Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί όταν παίζω, αλλά μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα.

Πριν δύο χρόνια είχα ως στόχο να γίνω ο κορυφαίος στη λίγκα. Πάντοτε όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου που με πίεζε να παίζω όλο και πιο σκληρά, ακόμα και όταν το κορμί μου πονάει.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ πολύ, σας αγαπάω πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Ευχαριστώ για όσα κάνετε για εμένα.

Να ευχαριστήσω και την εκπληκτική μου μητέρα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και αν δεν έχεις έναν καλό γονιό δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Η μητέρα μου είναι το οικοδόμημα αυτής της οικογένειας και είναι η ηρωίδα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους ατζέντηδες μου. Ευχαριστώ που πιστεύατε σε μένα και δεν με ενοχλείτε μέσα στην σεζόν. Αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα για μένα. Ο Στόχος είναι να πάρω το πρωτάθλημα. Πάντα ο πατέρας μου έλεγε, να θέλεις περισσότερα αλλά να μην είσαι άπληστος».