ΚατσικάρηςΟ Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την επανέναρξη της Liga Endesa και τόνισε πως θέλει να παραμείνει στον πάγκο της Γκραν Κανάρια.

Ο έμπειρος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο tiempodecanarias.com και σε πρώτη φάση μίλησε για τις προπονήσεις μετά την καραντίνα, λέγοντας:

«Αυτό που κάναμε πρώτα ήταν να δούμε την πνευματική κατάσταση των παικτών, που ήταν κλεισμένοι για δύο μήνες. Μετά έπρεπε να δούμε την σωματική τους κατάσταση. Τώρα είμαστε σε φάση προετοιμασίας. Η κατάσταση δείχνει να είναι υπό έλεγχο, αφού ξεκινούν και οι αγώνες ποδοσφαίρου. Ο αθλητισμός δίνει χαρά και οι άνθρωποι το χρειάζονται αυτό».

Σχετικά με το format που επιλέχθηκε από την λίγκα, ανέφερε: «Θα είναι απαιτητικό, ίσως θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι διαφορετικό. Οι ομάδες της Euroleague γνωρίζουν πως να ανταποκριθούν σε πολλούς και συνεχόμενους αγώνες. Πρέπει να δούμε το rotation, τις μέρες ξεκούρασης. Το σημαντικό είναι να φτάσουμε μέχρι εκεί χωρίς τραυματισμούς».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, ο Κατσικάρης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έφυγα από το NBA ώστε να μείνω σε μία ομάδα για εννιά μήνες. Σκέφτομαι πως να προετοιμάσω την ομάδα για την επανέναρξη και για την επόμενη σεζόν. Νομίζω θα παίξουμε στην Ευρώπη. Το ελπίζω».