Ο εκπρόσωπος του Αλεξέι Σβεντ, Ομπραντ Φίμιτς, μίλησε για το συμβόλαιο του πελάτη του με την Χίμκι, ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν προσεγγίσει τον πελάτη του δύο ομάδες της Ευρωλίγκα.

Το συμβόλαιο του Ρώσου γκαρντ με τον σύλλογο της Μόσχας ολοκληρώνεται, με τις συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας να έχουν «παγώσει» λόγω κορωνοϊού. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του ως ελεύθερος.

Από την πλευρά του ο Ομπραντ Φίμιτς, μίλησε στο Sportando αναφέροντας για δεύτερη φορά ότι μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκα έχουν στο στόχαστρό τους τον πελάτη του.

Αναλυτικά:

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ο Αλεξέι Σβεντ θα είναι ελεύθερος. Πριν ξεσπάσει αυτή κατάσταση, ήμασταν σε διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο με την Χίμκι. Εξέφρασε επιθυμία να τον κρατήσει, ενώ κι ο Αλεξέι νιώθει οικεία εκεί.

Δύο ομάδες της Euroleague, εκτός Ρωσίας, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για εκείνον, αλλά θέλει επίσης να τσεκάρει τι ενδιαφέρον θα υπάρξει κι από τις ομάδες του ΝΒΑ. Συνολικά, περιμένουμε να τελειώσει αυτή κατάσταση και στη συνέχεια ο Αλεξέι θα αποφασίσει για το μέλλον του».