Στην τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της Euroleague αποφασίστηκε να συνεχιστεί η σεζόν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, με προτεραιότητα να δίνεται στη διατήρηση του υπάρχοντος format.

Κρίσιμη ήταν η σημερινή (25/3) μέρα για το μέλλον της Euroleague, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς υπήρχε τηλεδιάσκεψη στην οποία ξεκαθαρίστηκε πως υπάρχει απόφαση να συνεχιστεί η σεζόν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Φυσικά, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό κι έτσι προκαλούνται ερωτήματα για το πώς θα είναι εφικτό αυτό. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι επιθυμία όλων είναι διατηρηθεί το υπάρχον format σε Euroleague και Eurocup ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως η ολοκλήρωση της χρονιάς θα πάει προφανώς… πίσω και μετά το τέλος Μαΐου.

Πάντως, στην ανακοίνωση αφήνεται ένα ανοικτό παράθυρο στο να εξεταστούν εναλλακτικά formats, αν τα χρονικά περιθώρια στενέψουν… επικίνδυνα.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν προσαρμογές στους μισθούς των παικτών και των προπονητών για το διάστημα της διακοπής. Επιπλέον, γίνεται λόγος για «μεγαλύτερη ευελιξία στους κανονισμούς του Financial Fair Play μέχρι να επικρατήσει μια κατάσταση σταθερότητας».