Με προσωπική δήλωση του ο Ρικ Πιτίνο πήρε θέση για την απόφαση των Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Αντώνη Κόνιαρη να αποχωρήσουν από την Εθνική.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας υπογράμμισε πως όταν μίλησε με τους «ερυθρόλευκους» δεν υπήρχε κάποια ανοιχτή θέση για εκείνον στην ευρωπαϊκή αγορά και ανέφερε ξανά πως σέβεται όλες τις χώρες στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε με νόημα πως: «Η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με μία αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου» και συμπλήρωσε πως είναι έτοιμος να συγκεντρώσει 12 παίκτες, που θα κάνουν μια σπουδαία προσπάθεια, για να προκριθεί η «επίσημη αγαπημένη» στο Τόκιο.

Αναλυτικά η δήλωση του 67χρονου τεχνικού:

«Όταν συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού – δεν υπήρχαν «ανοιχτές» θέσεις εργασίας για εμένα, ώστε να κοουτσάρω. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με μία αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου. Θα επιλέξω 12 παίκτες που θα μου δώσουν σπουδαία προσπάθεια για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη».