Η πρώτη κίνηση του υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι να ωθήσει προς την πόρτα της εξόδου παράγοντες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον Αθλητισμό θέτοντας ηλιακούς περιορισμούς (71 ετών). Τα Basketika.gr είχαν αποκαλύψει ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, θα προσέφευγε στο ΣτΕ, προκειμένου να κριθούν αντισυνταγματικές οι νέες διατάξεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί από σήμερα.

Χωρίς προϋποθέσεις θα μετέχουν αθλητές σε εκλογές!

Η δεύτερη ενέργεια του υφυπουργού προσδιορίζεται για τις αρχές του νέου έτους και έχει ως στόχο ν’ ανοίξει διάπλατα την πόρτα σε πρώην αθλητές, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει μέσα από διοργανώσεις. Όπως διαρρέεται έντονα, στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα δίνεται η ευκαιρία σε αθλητές να συμμετέχουν στις εκλογές του 2020, δίχως να τηρούν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται… Δεν θα χρειάζεται, δηλαδή, να είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ομάδων!  

Για το λόγο αυτό διαβάσατε και δηλώσεις Ολυμπιονικών, οι οποίοι στήριξαν δημόσια τις διατάξεις του υφυπουργού Αθλητισμού, αναφέροντας ότι θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Αθλητισμού.

Μόνο που τους αθλητές δεν τους ψηφίζουν συναδέλφους τους αλλά διοικητικά στελέχη συλλόγων, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια αν, τελικά, προχωρήσει στη δεύτερη κίνηση ο Λευτέρης Αυγενάκης. Και είναι ορατό το ενδεχόμενο να «τσαλακωθούν» επικίνδυνα στις εκλογές, σε περίπτωση την οποία δεν προσέξουν…